Architecten en studiebureaus Warmtepomp Ventilo collectoren

Ventilo collectoren

Ventilo collectoren

Snellere opwarming

Vloer- en wandverwarming hebben een relatief lange inlooptijd. Pas wanneer ze zichzelf voldoende hebben opgewarmd, beginnen ze warmte af te geven aan de woning. Ventilo collectoren beperken die inlooptijd tot een absoluut minimum. De opwarmtijd is veel korter, de warmte-afgifte sneller en efficiënter. Hierdoor kunnen de nachtverlagingsperiodes verlengd worden. Voor een ultiem warmtecomfort combineert men best vloer- of wandverwarming met ventilo collectoren. De vloerverwarming staat in voor een constante basistemperatuur en de snel reagerende radiatoren zorgen voor een perfect gergelde en stabiele comforttemperatuur.

Minder naverwarmen

Benadert de kamer de gevraagde temperatuur? Schijnt de zon plots binnen. traditionale radiatoeren warmen nog een tijd hardnekkig door en verspillen energie. Ook dan reageren ventilo collectoren veel sneller en verminderen ze automatisch en tijdig de warmteafgifte. Hierdoor is de comforttemperatuur beter onder controle.

In het tussenzeizoen zijn er altijd grote temperatuurverschillen. Vaak is het nog te vroeg om overdag de vloerverwarming in te schakelen, maar s’ avonds kan het al erg koel zijn. Ventilo collectoren zijn ideaal om in lente of herfst, en slecht weer ook in de zomer, kort en snel te verwarmen. In die gevallen bent u zeker van meer comfort en een lager verbruik aangezien alleen de ventilo collectoren moeten worden aangezet, en niet de trage vloerverwarming.

Tot 30% zuiniger

De betere temperatuurregeling en de kortere bedrijfsperiodes resulteren in een significante energiebesparing, waardoor uw verwarmingssysteem veel zuiniger wordt. Ventilo collectoren zijn ideaal voor lage watertemperatuur-systemen zoals een warmtepomp.


Volautomatische werking

Een microprocessor meet en verwarkt contino de kamertemperatuur en de watertemperatuur. Zo herkent hij zelfs de omschakeling van nacht- naar dagprogramma. En er is onmiddellijk warmte telkens als het nodig is, volautomatisch. Wanneer u de boostknop indrukt, zullen de ventilo collectoren ca. 15 minuten voor een maximale warmteafgifte zorgen. Deze kan tot tot 300% stijgen en hierdoor kan een niet verwamde ruimte supersnel opgewarmd worden.

Bookmark and Share Afdrukken Naar top