Architecten en studiebureaus Zonneboiler Leegloop zonneboiler

Leegloop zonneboiler

Leegloop zonneboiler

Bij een zonneboiler met leegloopsysteem wordt een apart, gesloten circuit bij installatie gedeeltelijk opgevuld met water. Dat noemen we het primaire circuit.

Telkens er ‘zonnewarmte’ gemeten wordt in de collector zal het water in het primaire circuit door een energiezuinig pompje rondgepompt worden doorheen de collector.

Dat water neemt de warmte van de collector op en neemt deze mee tot in de boiler. Daar gaat het opgewarmde primaire water zijn warmte afgeven via een warmtewisselaar aan het sanitaire water.

Bij onvoldoende lichtaanbod of wanneer het opslagvat 80°C bereikt heeft, zal het pompje stoppen met werken; het primaire water ‘valt’ terug naar beneden. De collector op het dak en in de leidingen tussen de collector en de boiler lopen leeg en bevatten daarna enkel nog lucht.

 

Dankzij dat duurzame terugloop principe is er nooit  risico op bevriezing of oververhitting. Bovendien is er ook totaal géén onderhoud nodig: nu niet, later niet, nooit. Een niet te onderschatten voordeel dat alleen aangeboden kan worden door een zonneboiler die werkt volgens het unieke leegloopsysteem!

Afhankelijk van het type naverwarming kunt u kiezen voor een MONO- of DUO-systeem.

Bookmark and Share Afdrukken Naar top