Architecten en studiebureaus Zonnepanelen Subsidies 2013

Subsidies 2013

De Overheid stimuleert mensen die willen overstappen naar hernieuwbare energie door middel van premies/subsidies. Voor fotovoltaïsche installaties zijn er 2 verschillende soorten subsidies waar de klant recht op heeft in 2013:

  • Groenestroomcertificaten: Voor elke 1 000 kWh elektriciteit die u opwekt met uw zonnepanelen ontvangt u als eigenaar een groenestroomcertificaat. Elk certificaat kunt u vervolgens bij uw netbeheerder inruilen tegen een gegarandeerde waarde van € 21,4 gedurende 15 jaar vanaf de keuring van de installatie. Groenestroomcertificaten worden aangevraagd bij de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG). U kunt ze elektronisch (via internet op de website van VREG) of via post (met de hulp van IZEN) aanvragen. Meer informatie over groenestroomcertificaten vind je op www.vreg.be   
  • Gemeentelijke premie: Sommige gemeentes geven een bijkomende premie aan mensen die overstappen op hernieuwbare energie. Juiste informatie hierover kunt u verkrijgen bij de milieudienst van uw gemeente.

Voor algemene informatie over premies en subsidies met betrekking tot hernieuwbare energie kunt u steeds terecht op www.energiesparen.be .

Deze informatie kan snel veranderen. Gelieve contact op te nemen met IZEN, voor de recentste info.

Bookmark and Share Afdrukken Naar top