Nieuws Zonnepanelen IZEN winnaar groepsaankoop provincie Oost-Vlaanderen

IZEN winnaar groepsaankoop provincie Oost-Vlaanderen

IZEN winnaar groepsaankoop provincie Oost-Vlaanderen

Meer dan 10 000 deelnemers schreven zich de afgelopen weken in voor de groepsaankoop zonnepanelen van provincie Oost-Vlaanderen.

Als winnaar zal IZEN één derde van de installaties uitvoeren. Vanaf 6 juni krijgen de deelenemers hun persoonlijke voorstel toegemaild.

Meer dan 10 000 deelnemers aan groepsaankoop zonnepanelen!

Meer dan 10 000 Oost-Vlamingen schreven zich in voor de eerste groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Hiermee worden de hoge verwachtingen ruimschoots ingelost. De Provincie Oost-Vlaanderen en haar partner iChoosr hopen met het interessante aanbod een groot aantal mensen te overtuigen om een zonnepanelensysteem te installeren.

Op 24 mei vond de veiling plaats. Verschillende gekwalificeerde leveranciers hebben hun beste bod uitgebracht. Dankzij het grote aantal deelnemers aan de groepsaankoop werd een prijs geboden die gemiddeld 23,6% onder de gangbare prijzen op de markt ligt. Een standaard systeem van iets meer dan 4 kWp kost zo 4 770 EUR. Dat is meer dan 1400 EUR onder de marktprijs*. De winnende leveranciers zijn IZEN uit Lille, KTI-WTI uit Zandhoven en Gutami Solar Projects uit Beringen. Zij streven allen naar maximale samenwerking met installateurs uit Oost-Vlaanderen.

Gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor energie, reageert enthousiast: "Wij zijn erg blij met de drie winnende leveranciers. Zij hebben ervaring met groepsaankopen en kennen de meerwaarde ervan. Daardoor zijn ze in staat om een goede berekening van de kosten en de baten te maken. "

De 10 000 deelnemers die zich de afgelopen maanden hebben ingeschreven voor de groepsaankoop, ontvangen begin juni een persoonlijk voorstel. Hierin staat een aanbod op maat, berekend op basis van de informatie die ze bij hun inschrijving doorgaven. Ook de garanties staan er uitgebreid in beschreven. Wie nog vragen heeft, kan terecht bij de organisatoren en de leveranciers op een informatieavond in hun buurt. Deelnemers hebben tot en met 8 juli de tijd om te beslissen of ze hun persoonlijk voorstel accepteren.

*Het gemiddelde over alle groepsaankopen waar deelnemers zich voor inschrijven is een systeem van 16 panelen groot. 16 panelen van 260 Wp leveren een systeem op van iets meer dan 4 kWp. De gemiddelde marktprijs wordt door iChoosr jaarlijks meerdere malen bepaald door onderzoek te doen naar prijzen van een vergelijkbaar aanbod in de reguliere markt.

Bookmark and Share Afdrukken Naar top