Nieuws Algemeen IZEN verstevigt positie in Nederland

IZEN verstevigt positie in Nederland

IZEN verstevigt positie in Nederland

IZEN verstevigt positie in Nederland door overname EPC-afdeling SolarAccess locatie Wijchen.

Op 1 september 2016 neemt IZEN, één van de grootste Belgische installatiebedrijven van hernieuwbare energie, de Nederlandse EPC-afdeling van SolarAcces locatie Wijchen over. IZEN zet al langer in op de Nederlandse PV-markt.

Maar met de verwelkoming van het nieuwe EPC-team, bouwt het een sterkere positie  uit en wordt IZEN een belangrijke marktspeler in Nederland.

Naast de realisatie van zo’n 2000 particuliere hernieuwbare energie installaties per jaar, bouwt het Belgische IZEN grote zonneparken in binnen- en buitenland. Als EPC-contractor verzorgt het bedrijf het ontwerp, maar ook de effectieve bouw van grote zonnepaneelsites.

De kennis en kwaliteit die aanwezig is binnen het EPC-team van Solar Access vormt voor de IZEN Group een enorme toegevoegde waarde. Niet alleen versterkt IZEN haar positie in Nederland, ook verwacht het bedrijf veel te leren van het professionele Nederlandse team onder leiding van de ervaren Cyrille Bertrand. De EPC-afdeling van SolarAccess locatie Wijchen blijft in haar huidige vorm bestaan in Nederland en zal onder de naam IZEN renewable energy b.v. deel uitmaken van  de IZEN Group. Het Nederlandse én het Belgische team zullen intensief samenwerken zodat een significante synergie zal ontstaan op vlak van engineering, procurement en projectmanagement.

Tijdens de boom van de Belgische zonnepaneelmarkt tussen 2009 en 2012 vormde Solar Access ook in België een belangrijke EPC-speler. Het team van Solar Acces werd door IZEN altijd erkend als een kwalitatieve concurrent. Toen de Belgische markt in elkaar zakte, verlegde Solar Acces haar focus naar Nederland en realiseerde het daar een sterk portfolio aan zonnepaneelinstallaties, vooral in de agrarische sector.

Ook IZEN bewijst zich al enkele jaren op de Nederlandse markt met megawatt installaties voor WDP bij Wehkamp, Ceva, Action, Mosa, Brocacef en Kuehne en Nagel. De Nederlandse zonne-energiemarkt evolueert positief, met een ambitieus plan voor hernieuwbare energie en subsidies voor zonnepanelen. Zonne-energie is in volle ontwikkeling in Nederland, wat kansen creëert in heel uiteenlopende sectoren.  Daarom wil IZEN zich, naast de grote sites, ook verder toespitsen op installaties in de Nederlandse landbouwsector. Door de krachten te bundelen met de Nederlandse EPC-afdeling kan IZEN haar activiteiten in Nederland verder ontplooien. 

Bookmark and Share Afdrukken Naar top